Udon stir-fry w sosie orzechowym Ros Thai Thai

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 98

Brak głosów do tej pory.

Przygotuj się na kulinarne doznania, które połączą w sobie bogate smaki Tajlandii i Japonii. Ten wyjątkowy przepis na stir fry zaskoczy Cię intensywnym połączeniem aromatycznego sosu orzechowego Thai Ros Thai z delikatnym makaronem udon i chrupiącymi warzywami.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŚREDNIE

SKŁADNIKI

100 g Makaronu świeżego udon House of Asia

1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia

2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia

100 g Sosu Satay Ros Thai Tai

150 g piersi z kurczaka

1 łyżka posiekanej dymki

1 mała papryczka chili drobno pokrojona

1/2 cebuli pokrojonej w piórka

2 łyżki oleju do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Kurczaka pokrój w cienkie paski, zamarynuj w sosie sojowym i odstaw na 10 minut.
  2. Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 3 minuty.
  3. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Następnie dodaj pokrojonego kurczaka i smaż przez 3-4 minuty. Po tym czasie dodaj pastę z czosnku oraz makaron. Całość delikatnie wymieszaj z sosem satay.
  4. Danie przełóż na talerz, posyp dymką i papryczką chili.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY