Tradycyjny rosół drobiowo-wołowy z makaronem ramen
Ciepły i pożywny rosół to synonim niedzielnego obiadu, ale co zrobić, by to danie trochę urozmaicić? Wystarczą dwa składniki, by tradycyjna zupa zamieniła się w ucztę z azjatyckim twistem. Dodatek makaronu ramen zaskoczy Twoich gości.
SKŁADNIKI
- 2-3 łyżki sosu sojowego grzybowego
- 150 g makaronu ramen
- 200 g pręgi wołowa
- 300 g porcji rosołowej z indyka
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- ½ pora
- ¼ selera
- 3 liście laurowe
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 4 liście laurowe
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki posiekanego koperku
- Pieprz czarny świeżo mielony do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie przelej go pod zimną wodą. Warzywa obierz lub dokładnie umyj i przekrój na pół.
- Mięso przełóż do garnka. Dodaj zioła oraz warzywa, zalej zimną wodą i gotuj na średnim ogniu. Pod koniec gotowania dopraw sosem sojowym grzybowym oraz świeżo mielonym pieprzem. Z garnka wyjmij marchew, pietruszkę pokrój w plasterki i przełóż do misek. Dodaj ugotowany makaron oraz pokrojone zioła. Zalej gorącym rosołem.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY