Tortilla z mango, awokado, grillowanymi warzywami i wołowiną

Pyszne danie w nietypowej oprawie. Taka właśnie jest nasza tortilla z mango, awokado, wołowina i grillowanymi warzywami. Idealnie sprawdzi się zarówno na letniego grilla jaki i wieczorne spędzanie czasu ze znajomymi w domu. Przepis przygotowany przez Karolinę Smyk.   Obejrzyj przepis> 

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Cukinie pokrój wzdłuż w długie płaty o szerokości ok. 1 cm.
  2. Przygotuj sos do cukinii: wymieszaj 1 łyżkę musztardy Dijon Orginale, 3 łyżki oliwy z oliwek GAEA, oraz płatki chili. Cukinie posmaruj z jednej strony i ugrilluj do preferowanego stopnia spieczenia.
  3. Pokrój paprykę na kawałki (ok. 4 cm każdy), skrop oliwą i też zgrilluj.
  4. Przygotuj sos do tortilli na bazie śmietany lub jogurtu, musztardy Maille z Estragonem, czosnku niedźwiedziego i oliwy z oliwek.
  5. Wołowinę posmaruj musztardą MAILLE z zielonym pieprzem (Poivre Vert) i grilluj wedle uznania. Następnie pokrój ją na plastry o grubości ok. 2 cm.
  6. Mango obierz ze skórki i pokrój na kawałki.
  7. Całość produktów układaj na tortilli, zaczynając od cukinii. Nie zapomnij dodać kilku liści świeżej kolendry.
  8. Całość zwiń i ugrilluj ponownie do uzyskania chrupkości.
  9. Danie podawaj ze świeżym awokado skropionym sokiem z cytryny i chilli.

 

 

 

 

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY