Tortilla z mango, awokado, grillowanymi warzywami i wołowiną
Pyszne danie w nietypowej oprawie. Taka właśnie jest nasza tortilla z mango, awokado, wołowina i grillowanymi warzywami. Idealnie sprawdzi się zarówno na letniego grilla jaki i wieczorne spędzanie czasu ze znajomymi w domu. Przepis przygotowany przez Karolinę Smyk. Obejrzyj przepis>
SKŁADNIKI
- 1 łyżka musztardy Maille Dijon Orginal
- 1 łyżeczka musztardy Maille estragon
- 2 łyżeczki musztardy Maille z zielonym pieprzem
- 1 opakowanie tortilli
- oliwa z Oliwek Gaea
- 1 duża cukinia
- 1 papryka
- 3 łyżeczki płatków chili
- 200g śmietany 12% lub jogurtu naturalnego
- pęczek czosnku niedźwiedziego
- pęczek kolendry
- 300g wołowiny
- 1 duże dojrzałe mango
- 1 świeże awokado
- 1 świeża papryczka chili
- sól, pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Cukinie pokrój wzdłuż w długie płaty o szerokości ok. 1 cm.
- Przygotuj sos do cukinii: wymieszaj 1 łyżkę musztardy Dijon Orginale, 3 łyżki oliwy z oliwek GAEA, oraz płatki chili. Cukinie posmaruj z jednej strony i ugrilluj do preferowanego stopnia spieczenia.
- Pokrój paprykę na kawałki (ok. 4 cm każdy), skrop oliwą i też zgrilluj.
- Przygotuj sos do tortilli na bazie śmietany lub jogurtu, musztardy Maille z Estragonem, czosnku niedźwiedziego i oliwy z oliwek.
- Wołowinę posmaruj musztardą MAILLE z zielonym pieprzem (Poivre Vert) i grilluj wedle uznania. Następnie pokrój ją na plastry o grubości ok. 2 cm.
- Mango obierz ze skórki i pokrój na kawałki.
- Całość produktów układaj na tortilli, zaczynając od cukinii. Nie zapomnij dodać kilku liści świeżej kolendry.
- Całość zwiń i ugrilluj ponownie do uzyskania chrupkości.
- Danie podawaj ze świeżym awokado skropionym sokiem z cytryny i chilli.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY