Tom Yum z kurczakiem

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 35

Brak głosów do tej pory.

Zupa Tom Yum z pastą House of Asia to szybki sposób na kulinarną podróż do Tajlandii. Wystarczy 25 minut i gotowe!

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

25 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Do garnka z grubym dnem wlej olej i podsmaż cebulę. Dodaj pastę tom yum, wymieszaj i smaż 2 minuty na średnim ogniu. Następnie dodaj pokrojone grzyby, wlej bulion i gotuj około 10 minut.
  2. Po tym czasie dodaj mięso z kurczaka, wlej mleczko kokosowe oraz posiekaną kolendrę. Gotuj kilka minut. Dodaj pokrojone pomidorki cherry, dopraw sokiem z limonki i sosem rybnym.
  3. Podawaj z listkami kolendry.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY