Teriyaki Bowl

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Brak głosów do tej pory.

Marzy Ci się miska pełna dobroci? Koniecznie sprawdź przepis na teryiaki bowl z kurczakiem, ryżem i warzywami. Sos teryiaki Yamasa nada kurczakowi słodkiego, ale jednocześnie lekko wytrawnego smaku.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

40 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 70 g sosu teriyaki
  • 100 g piersi z kurczaka pokrojonej w paski
  • 100 g ryżu basmatti
  • 1 cebula czerwona pokrojona w pióra
  • 400 g brokułów
  • Sól, pierz do przyprawienia kurczaka

DO PODANIA:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ryż ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  2. Kurczaka zamarynuj w soli i pieprzu, następnie podsmaż na złoty kolor, dodaj cebulę, całość smaż 2 minuty, pod koniec wymieszaj z sosem teriyaki.
  3. Brokuły gotuj przez 3-4 min w osolonej wodzie.
  4. Do miski przełóż ugotowany ryż, dodaj brokuły oraz smażonego kurczaka z cebulą. Całość posyp sezamem i kolendrą, skrop sokiem z limonki i olejem sezamowym.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY