Teriyaki Bowl
SKŁADNIKI
- 70 g sosu teriyaki
- 100 g piersi z kurczaka pokrojonej w paski
- 100 g ryżu basmatti
- 1 cebula czerwona pokrojona w pióra
- 400 g brokułów
- Sól, pierz do przyprawienia kurczaka
DO PODANIA:
- 2 łyżeczki prażonego białego sezamu
- 2 łyżki oleju z prażonego sezamu
- 3 łyżki świeżej kolendry grubo posiekanej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Ryż ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
- Kurczaka zamarynuj w soli i pieprzu, następnie podsmaż na złoty kolor, dodaj cebulę, całość smaż 2 minuty, pod koniec wymieszaj z sosem teriyaki.
- Brokuły gotuj przez 3-4 min w osolonej wodzie.
- Do miski przełóż ugotowany ryż, dodaj brokuły oraz smażonego kurczaka z cebulą. Całość posyp sezamem i kolendrą, skrop sokiem z limonki i olejem sezamowym.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY