Tatar z łososia z sosem sojowym Yamasa
SKŁADNIKI
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 puszka salsy verde zielonej
- 1 łyżka ostrego sosu z zielonej papryki jalapeno
- 200 g świeżego łososia pokrojonego w drobną kostkę
- 1 mały zielony ogórek pokrojony w kostkę
- 1 dojrzałe awokado pokrojone w kostkę
- Sól, pieprz czarny do smaku
- 1 łyżeczka uprażonego Białego sezamu
- 1 limonka pokrojona w cząstki
- 2 łyżki świeżej kolendry drobno posiekanej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Łososia dopraw solą, pieprzem i sosem sojowym.
- Ogórka wymieszaj z salsą, awokado i posiekaną kolendrą, dopraw sosem z ostrej papryki jalapeno.
- Tatar z łososia podawaj ze świeżą sałatką, sosem sojowym a całość posyp sezamem i skrop sokiem z limonki.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY