Tatar z łososia z sosem sojowym Yamasa

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 0 / 5. Ilość głosów: 0

Brak głosów do tej pory.

Tatar z łososia to smaczna i prosta przystawka, którą z łatwością przygotujesz w domu, a w dodatku oczarujesz gości estetycznym podaniem. Dla uzyskania najlepszego smaku podaj go wraz z sosem sojowym Yamasa.

Ilość porcji

Liczba porcji

3

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

25 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 puszka salsy verde zielonej
  • 1 łyżka ostrego sosu z zielonej papryki jalapeno
  • 200 g świeżego łososia pokrojonego w drobną kostkę
  • 1 mały zielony ogórek pokrojony w kostkę
  • 1 dojrzałe awokado pokrojone w kostkę
  • Sól, pieprz czarny do smaku
  • 1 łyżeczka uprażonego Białego sezamu
  • 1 limonka pokrojona w cząstki
  • 2 łyżki świeżej kolendry drobno posiekanej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Łososia dopraw solą, pieprzem i sosem sojowym.
  2. Ogórka wymieszaj z salsą, awokado i posiekaną kolendrą, dopraw sosem z ostrej papryki jalapeno.
  3. Tatar z łososia podawaj ze świeżą sałatką, sosem sojowym a całość posyp sezamem i skrop sokiem z limonki.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY