Tarta mango z kremem ze skondensowanego mleczka kokosowego Jadalne_obrazki

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 4 / 5. Ilość głosów: 3

Brak głosów do tej pory.

Przygotuj pyszny deser z zaledwie kilku składników. Kruchy spód i budyniowy krem z mango i kokosowego mleczka skondensowanego brzmi znakomicie. Za przepis dziękujemy jadalne_obrazki.

Ilość porcji

Liczba porcji

6

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Spód:

  • 200g mąki
  • 25g cukru
  • szczypta soli
  • 100g zimnego masła (pokrojonego w kosteczkę)
  • 4 łyżki zimnej wody

Krem:

Na wierzch:

  • 2 kostki gorzkiej czekolady

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Spód ciasta:

  1. Zagnieć mąkę, cukier, sól i masło.
  2. Dodaj zimną wodę i zagnieć ponownie, jak najszybciej.
  3. Ciasto włóż do zamrażarki na 15 min.
  4. Po tym czasie rozwałkuj ciasto na 2-3 mm wyłóż nim formę i nakłuj widelcem.
  5. Ponownie schłodź w zamrażarce przez 15min.
  6. Piecz w 175 stopniach przez 15min z obciążeniem i przez kolejne 15min bez obciążenia.

Krem:

  1. Pulpę z mango zmieszaj w rondelku z mleczkiem skondensowanym.
  2. Podgrzej na małym ogniu z cukrem i solą.
  3. Delikatnie wmieszaj ze skrobią.
  4. Podgrzej do zgęstnienia, zdejmij z ognia i połącz z masłem.

Schłodzony krem wyłóż na spód. Tartę wstaw do lodówki do całkowitego stężenia kremu. Podawać posypaną startą gorzką czekoladą.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY