Tapioka z musem z papai i owocami 

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Brak głosów do tej pory.

Zaskocz przyjaciół i przygotuj im deser z tajską tapioką. Dodaj do tego mus z papai, Twoje ulubione owoce i wyśmienity deser gotowy!

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

45 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Świeże owoce do dekoracji:

  • 50 g borówki
  • 50 g porzeczki czerwonej
  • 1 figa
  • Listki mięty

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Do rondelka wlej wodę, doprowadź do wrzenia, następnie dodaj cukier oraz tapiokę. Gotuj na wolnym ogniu przez około 15 minut, często mieszając. (Gotowe perły tapioki stają się przeźroczyste). Odstaw do wystudzenia.
  2. Do pucharków nałóż kolejno pokrojone owoce, tapiokę oraz mus z papai i kolejność powtórz. Wstaw do lodówki na 10 minut. Podawaj ze świeżą miętą.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY