Tangsuyuk – słodko pikantna wieprzowina z warzywami
SKŁADNIKI
- 4 łyżki Marynaty do mięsa wieprzowego galbi BBQ O’Food
- 500 g schabu wieprzowego pokrojonego w cienkie paski
- 1 cebula pokrojona w piórka
- 1 marchewka pokrojona w półplasterki
- 100 g pora pokrojonego w półplasterki
- 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
- 1 jajko
- Olej do smażenia
- 50 ml wody
- 1 łyżka pokrojonego szczypioru
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Skrobię ziemniaczaną wymieszaj dokładnie z wodą i jajkiem, tak aby powstało gęste ciasto naleśnikowe.
- W przygotowanym cieście obtocz mięso i smaż partiami na rozgrzanym tłuszczu, aż nabierze złotego koloru, następnie odsącz na ręczniku papierowym.
- Rozgrzej patelnię, wlej 3 łyżki oleju i smaż cebulę, marchewkę oraz por przez około 2-3 minuty, następnie dodaj mięso, marynatę galbi, całość wymieszaj i smaż przez kolejne 2 minuty.
- Gotowe danie posyp szczypiorkiem.
TIP: Danie najlepiej podawać z ugotowanym wcześniej ryżem i kimchi.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY