Tajski bowl z kurczakiem w sosie śliwkowym Ros Thai Thai
Macie ochotę na szybki i pyszny bowl? Edyta Dyduch przychodzi z przepisem na miskę pełną dobroci polaną naszym śliwkowym sosem Ros Thai Thai. Jest naprawdę pysznie i chrupiąco.
SKŁADNIKI
- 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- jedna paczka Makaronu świeżego Udon House of Asia
- Pół butelki Sosu śliwkowego Ros Thai Thai
- 400 g fileta z kurczaka pokrojonego w kostkę
- jedno średnie mango pokrojone w plasterki
- jeden ogórek zielony pokrojony w plasterki
- garść mixu sałat
- garść orzeszków ziemnych
- sezam
- pół małej główki czerownej kapusty pokrojonej w cienkie paski
- 1 duża łyżka masła orzechowego
- sól, pieprz, papryka ostra
- garść kolendry
- garść mięty
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Kurczaka dopraw solą, pieprzem i dodaj ostrą paprykę wedle upodobań. Dodaj masło orzechowe, sok z połowy limonki, sos śliwkowy oraz sos sojowy. Usmaż kurczaka.
- Makaron ugotuj według zaleceń na opakowaniu.
- Do miski włóż ugotowany makaron, uzupełnij mixem sałat, dodaj kurczaka, kapustę czerwoną, mango,
ogórka. Posyp całość orzeszkami, sezamem i świeżą kolendrą i miętą.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY