Tajski bowl z kurczakiem w sosie śliwkowym Ros Thai Thai

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 7

Brak głosów do tej pory.

Macie ochotę na szybki i pyszny bowl? Edyta Dyduch przychodzi z przepisem na miskę pełną dobroci polaną naszym śliwkowym sosem Ros Thai Thai. Jest naprawdę pysznie i chrupiąco.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

20 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • jedna paczka Makaronu świeżego Udon House of Asia
  • Pół butelki Sosu śliwkowego Ros Thai Thai
  • 400 g fileta z kurczaka pokrojonego w kostkę
  • jedno średnie mango pokrojone w plasterki
  • jeden ogórek zielony pokrojony w plasterki
  • garść mixu sałat
  • garść orzeszków ziemnych
  • sezam
  • pół małej główki czerownej kapusty pokrojonej w cienkie paski
  • 1 duża łyżka masła orzechowego
  • sól, pieprz, papryka ostra
  • garść kolendry
  • garść mięty

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Kurczaka dopraw solą, pieprzem i dodaj ostrą paprykę wedle upodobań. Dodaj masło orzechowe, sok z połowy limonki, sos śliwkowy oraz sos sojowy. Usmaż kurczaka.
  2. Makaron ugotuj według zaleceń na opakowaniu.
  3. Do miski włóż ugotowany makaron, uzupełnij mixem sałat, dodaj kurczaka, kapustę czerwoną, mango,
    ogórka. Posyp całość orzeszkami, sezamem i świeżą kolendrą i miętą.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY