Tajski bowl z kurczakiem i sosem Ros Thai Thai

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 6

Brak głosów do tej pory.

Bowl to danie, do którego możesz wrzucić tak naprawdę wszystko. Ale co jeśli brakuje nam inspiracji? Nie ma problemu! Zawsze możesz liczyć na naszą stronę. Edyta Dydych przychodzi z pomocą i przepisem na bowl z kurczakiem w słodko-słonym sosie śliwkowym Ros Thai Thai.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

20 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Kurczaka dopraw solą i pieprzem, dodaj paprykę ostrą wedle upodobań. Dodajemy masło orzechowe, sok z połowy limonki, sos śliwkowy oraz sos sojowy. Całość wymieszaj i usmaż.
  2. Makaron przygotuj według zaleceń na opakowaniu. Do miski wyłóż ugotowany makaron, uzupełnij mixem sałat, dodaj kurczaka, kapustę, mango, ogórka.
  3. Całość posyp orzeszkami, sezamem, świeżą kolendrą i miętą.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY