Tajski bowl z kurczakiem i sosem Ros Thai Thai
Bowl to danie, do którego możesz wrzucić tak naprawdę wszystko. Ale co jeśli brakuje nam inspiracji? Nie ma problemu! Zawsze możesz liczyć na naszą stronę. Edyta Dydych przychodzi z pomocą i przepisem na bowl z kurczakiem w słodko-słonym sosie śliwkowym Ros Thai Thai.
SKŁADNIKI
- Paczka Makaronu świeżego Udon House of Asia
- 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- Pół butelki Sosu śliwkowego Ros Thai Thai
- 400 g fileta z kurczaka pokrojonego w kostkę
- jedno średnie mango pokrojone w plastry
- jeden ogórek zielony pokrojony w plastry
- mix sałat
- orzeszki ziemne, garść
- sezam
- pół małej główki czerwonej kapusty pociętej w cienkie paski
- 1 duża łyżka masła orzechowego
- sól, pieprz, papryka ostra
- garść świeżej kolendry
- garść świeżej mięty
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Kurczaka dopraw solą i pieprzem, dodaj paprykę ostrą wedle upodobań. Dodajemy masło orzechowe, sok z połowy limonki, sos śliwkowy oraz sos sojowy. Całość wymieszaj i usmaż.
- Makaron przygotuj według zaleceń na opakowaniu. Do miski wyłóż ugotowany makaron, uzupełnij mixem sałat, dodaj kurczaka, kapustę, mango, ogórka.
- Całość posyp orzeszkami, sezamem, świeżą kolendrą i miętą.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY