Świąteczne kakao z kokosową pianką
Świąteczny czas niewątpliwie kojarzy się z gorącym kakao udekorowanym słodkościami. Koniecznie sprawdźcie nasz pomysł na kakao z kokosową pianką zrobioną z naszego mleczka kokosowego do ubijania. To świetna alternatywa dla osób nietolerujących laktozy lub prawdziwych kokosowych maniaków.
SKŁADNIKI
- 400 ml kremu kokosowego do ubijania QF (o temperaturze pokojowej)
- 30 g naturalnego kakao
- 1 l mleka roślinnego lub krowiego
- 2 łyżki cukru pudru
- do podania: pianki marshmallow i posypka do pierniczków
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Wlej mleko do garnka i podgrzej. Odlej część ciepłego mleka do kubka i wsyp do niego kakao. Wymieszaj do połączenia się składników.
- Wlej zawartość kubka do gorącego mleka i podgrzewaj do połączenia się płynów. Zdejmij z ognia, przelej do kubków.
- Krem kokosowy ubij z cukrem pudrem.
- Kakao podawaj z kleksem ubitej kokosowej pianki, piankami marshmallow i posypką do pierniczków.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
PRZEPISY