Świąteczne kakao z kokosową pianką

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 0 / 5. Ilość głosów: 0

Brak głosów do tej pory.

Świąteczny czas niewątpliwie kojarzy się z gorącym kakao udekorowanym słodkościami. Koniecznie sprawdźcie nasz pomysł na kakao z kokosową pianką zrobioną z naszego mleczka kokosowego do ubijania. To świetna alternatywa dla osób nietolerujących laktozy lub prawdziwych kokosowych maniaków.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 400 ml kremu kokosowego do ubijania QF (o temperaturze pokojowej)
  • 30 g naturalnego kakao
  • 1 l mleka roślinnego lub krowiego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • do podania: pianki marshmallow i posypka do pierniczków

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Wlej mleko do garnka i podgrzej. Odlej część ciepłego mleka do kubka i wsyp do niego kakao. Wymieszaj do połączenia się składników.
  2. Wlej zawartość kubka do gorącego mleka i podgrzewaj do połączenia się płynów. Zdejmij z ognia, przelej do kubków.
  3. Krem kokosowy ubij z cukrem pudrem.
  4. Kakao podawaj z kleksem ubitej kokosowej pianki, piankami marshmallow i posypką do pierniczków.
PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY