Świąteczne bułeczki z musztardą Dijon

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 2 / 5. Ilość głosów: 1

Brak głosów do tej pory.

Jak w szybki sposób przygotować niebanalną przekąskę? Zobaczcie przepis na niezwykłe bułeczki z aromatyczną musztardą Dijon.

Ilość porcji

Liczba porcji

11

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 3 łyżki oryginalnej musztardy Dijon Maille
  • 460 g ciasta na pizzę
  • 4 plastry szynki prosciutto
  • 2 szklanki startego sera
  • 4 łyżki stopionego masła
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka świeżego tymianku
  • 1 łyżeczka świeżego rozmarynu, posiekanego

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.
  2. Przygotowane ciasto na pizzę dokładnie rozwałkuj.
  3. Rozsmaruj na cieście dwie łyżki musztardy Dijon, następnie połóż plastry szynki prosciutto i sera.
  4. Zroluj ciasto po dłuższym boku, tworząc wałek.
  5. Pokrój na 2-centymetrowe bułki i umieść je na żeliwnej patelni lub blasze do pieczenia.
  6. W misce wymieszaj: stopione masło, świeże zioła, miód, 1 łyżkę musztardy Dijon i wylej mieszaninę na roladki.
  7. Bułeczki piecz przez 15-20 minut do uzyskania złotego koloru.
  8. Podawaj je na ciepło.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY