Świąteczne bułeczki z musztardą Dijon
SKŁADNIKI
- 3 łyżki oryginalnej musztardy Dijon Maille
- 460 g ciasta na pizzę
- 4 plastry szynki prosciutto
- 2 szklanki startego sera
- 4 łyżki stopionego masła
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka świeżego tymianku
- 1 łyżeczka świeżego rozmarynu, posiekanego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.
- Przygotowane ciasto na pizzę dokładnie rozwałkuj.
- Rozsmaruj na cieście dwie łyżki musztardy Dijon, następnie połóż plastry szynki prosciutto i sera.
- Zroluj ciasto po dłuższym boku, tworząc wałek.
- Pokrój na 2-centymetrowe bułki i umieść je na żeliwnej patelni lub blasze do pieczenia.
- W misce wymieszaj: stopione masło, świeże zioła, miód, 1 łyżkę musztardy Dijon i wylej mieszaninę na roladki.
- Bułeczki piecz przez 15-20 minut do uzyskania złotego koloru.
- Podawaj je na ciepło.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY