Stir-fry z grillowaną wieprzowiną w sosie gochujang bulgogi O’food

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Brak głosów do tej pory.

Przenieś się w niezwykłe miejsca Korei za sprawą dania inspirowanego tamtejszą kuchnia. Od podróży dzieli Cię tylko 25 minut i kilka składników. Lekko pikantna marynata galbi O’Food odpowie za autentyczny smak koreańskiej przygody. Koniecznie wypróbujcie w domu.

Ilość porcji

Liczba porcji

3

Ilość porcji

Poziom ostrości

PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

25 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Karkówkę pokrój w plastry i zamarynuj w marynacie gochujang bulgogi. Odstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.
  2. Rozgrzej patelnię grillową i usmaż mięso na rumiany kolor. Następnie pokrój w paski i przełóż do miski.
  3. Do rozgrzanego woka wlej olej i podsmaż pokrojone warzywa przez 3-4 minuty, dodaj mięso i całość wymieszaj z pozostałą ilością marynaty. Wyłóż na talerze i posyp sezamem i dymką.
  4. Danie podawaj z ryżem jaśminowym.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY