Stir-fry z grillowaną wieprzowiną w sosie gochujang bulgogi O’food
SKŁADNIKI
- 100 g Marynaty do mięsa wieprzowego gochujang bulgogi BBQ 280g O’Food
- 300 g karkówki wieprzowej
- 1 zielona i 1 żółta papryka pokrojona w paski
- 1 cebula czerwona pokrojona w ćwiartki
- 100 g mrożonej fasolki szparagowej lub świeżej pociętej na mniejsze kawałki
- 3 łyżki dymki zielonej
- Olej do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Karkówkę pokrój w plastry i zamarynuj w marynacie gochujang bulgogi. Odstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.
- Rozgrzej patelnię grillową i usmaż mięso na rumiany kolor. Następnie pokrój w paski i przełóż do miski.
- Do rozgrzanego woka wlej olej i podsmaż pokrojone warzywa przez 3-4 minuty, dodaj mięso i całość wymieszaj z pozostałą ilością marynaty. Wyłóż na talerze i posyp sezamem i dymką.
- Danie podawaj z ryżem jaśminowym.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY