Smoothie bowl z pulpą mango i ziarnami quinoa

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 8

Brak głosów do tej pory.

Szukasz inspiracji na zdrowe, smaczne i nietuzinkowe śniadanie? Spróbuj naszej propozycji smoothie bowl z komosą ryżową i pulpą mango. Quinoa to doskonałe ziarno, które idealnie komponuje się w daniach wytrawnych, ale i na słodko. Jest naturalnie bezglutenowa, ma wysoką zawartość pełnowartościowego białka, żelaza, błonnika i długo uwalniające się węglowodany. Dodatek pulpy mango, wysokobiałkowego jogurtu i orzechów gwarantuje, że nasze smoothie bowl zachwyci Cię swoim smakiem, a także da Ci stabilny poziom energii na wiele godzin.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

20 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • ½ puszki pulpy z mango QF
  • 100 g quinoa komosa ryżowa biała QF
  • 300 g jogurtu naturalnego wysokobiałkowego np. typu skyr lub typu greckiego light
  • ok 250 g ulubionych świeżych owoców np. kiwi, granat, borówki
  • Garść orzechów np. włoskich, migdałów
  • 2 kostki czekolady do dekoracji

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ugotuj komosę ryżową zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Pozostaw do ostudzenia.
  2. Przygotuj 2 miseczki, do których kolejno nałóż komosę ryżową, jogurt i pulpę mango. Składniki układaj obok siebie, aby je ładnie wyeksponować.
  3. Tak otrzymane kolorowe trio, udekoruj świeżymi owocami, orzechami i pokruszoną czekoladą. Smacznego!
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY