Smażony kurczak po koreańsku
SKŁADNIKI
- 3 łyżki Marynaty do mięsa wieprzowego Gochujang Bulgogi BBQ O’Food
- 500 g mięsa z podudzia kurczaka (bez skóry) pokrojonego na kawałki około 4 cm
- 100 g mąki pszennej
- 100 g skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka papryki Gochugaru
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 2 jajka
- Około 150 ml wody
- 1 łyżka posiekanej dymki
- Olej do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- W misce wymieszaj mięso z marynatą gochujang.
- W kolejnej misce wymieszaj mąkę, skrobię, paprykę gochugaru, paprykę słodką, jajka i wodę, tak aby powstało ciasto o konsystencji naleśnikowego.
- Kurczaka obtocz w cieście i smaż na głębokim tłuszczu na jasny złoty kolor, potem odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i drugi raz smaż na rumiano-brązowy kolor.
- Gotowe danie posyp dymką.
TIP: Danie najlepiej podawać z ugotowanym wcześniej ryżem i kimchi.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY