Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 26

Brak głosów do tej pory.

Ślimaczki z ciasta francuskiego to niesamowicie pyszna, szybka i łatwa przekąska. Dodaj do nich papryczek jalapeno i przyprawę Fajita od Casa de Mexico a uzyskasz idealny, lekko pikantny i podkręcony smak. Tę przekąskę zrobisz prawie tak szybko, jak szybko zniknie z talerza.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

20 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ciasto francuskie rozłóż na blacie dłuższym bokiem równolegle do siebie. Posmaruj sosem pomidorowym, następnie dodaj kolejno wszystkie składniki: ser, szynkę, kukurydzę, ogórki, papryczki jalapeno i na końcu całość posyp przyprawą do fajita.
  2. Ciasto zwiń w rulon, posmaruj rozbełtanym jajkiem, pokrój na kawałki około 2-3 cm i ułóż na płasko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Piecz w piekarniku w temperaturze 200°C przez 15-20 minut.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY