Śledzie na ostro w tortilli z musztardą Dijon

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 0 / 5. Ilość głosów: 0

Brak głosów do tej pory.

Kolejna odsłona śledzia. Tym razem śledź zawinięty w tortilli w towarzystwie ostrych papryczek jalapeno, oliwek, które nieco złagodzą smak, i musztardy Dijon. Spróbuj tej smacznej, ale prostej i szybkiej potrawy.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min,

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 2-3 tortilla wraps
  • 2 łyżeczki papryki Jalapeno czerwonej krojonej
  • 3 łyżki greckich oliwek mieszanych marynowanych pokrojonych na pół
  • 3 łyżki musztardy starofrancuskiej Dijon
  • 4 solone filety śledziowe
  • 1 czerwona cebula pokrojona w pióra
  • Sok z ½ limonki
  • 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • Pieprz do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Filety odsącz dokładnie papierowym ręcznikiem. Do miski przełóż szczypiorek, jalapeno, oliwki, cebulę, całość wymieszaj z majonezem i musztardą francuską. Dopraw do smaku pieprzem.
2. Placki tortilli podgrzej na suchej patelni, gdy wystygnął nałóż jeden filet ze śledzia, dodaj przygotowany sos i zwiń ciasno tortillę w rulon. Wstaw do lodówki na godzinę. Przed podaniem pokrój tortille na 3-4 cm kawałki.

 

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY