Sezamowy sos z pastą tahini

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 0 / 5. Ilość głosów: 0

Brak głosów do tej pory.

Sos sezamowy to pyszny dressing do sałatek z wykorzystaniem pasty tahini. Delikatny aromat sezamu w połączeniu z sokiem z cytryny i sosem sojowym pozwala wydobyć z dań prawdziwe nuty orientu. To także nieodzowny dodatek do falafela czy burgerów w stylu orientalnym.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

10 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Do pojemnika wrzuć czosnek, pastę tahini, świeżo wyciśnięty sok z cytryny, jogurt naturalny oraz sos sojowy.
2. Składniki zmiksuj ze sobą za pomocą blendera. Jeśli sos będzie zbyt gesty — możesz dolać odrobinę wody. Sos dopraw przyprawami wedle uznania.
3. Podawaj w miseczce przybrany natka pietruszki i delikatnie skropiony oliwą.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY