Satay z kurczaka

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 45

Brak głosów do tej pory.

Szybki grill w domowej wersji – szaszłyki z kurczaka w aromatycznej marynacie. Zrobisz je w 30 minut i zachwycisz każdego przy stole!

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 minut

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W misce wymieszaj mleczko kokosowe, curry i przełóż kurczaka na 20 minut. 
  3. Tak przygotowane mięso nabij na patyczki do szaszłyków, grilluj 7-8 minut na rumiano-złoty kolor.
  4. Gotowe sataye posyp kolendrą i podawaj z ulubionym chutneyem, np. z mango, słodkim sosem sojowym oraz ryżem.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY