Satay z kurczaka
SKŁADNIKI
- 50 ml Mleczka kokosowego 23-26% Kara
- 2 łyżki Przyprawy curry House of Asia
- 2 łyżki Sos sojowego słodkiego House of Asia
- 100 g pełnoziarnistego ryżu
- 300 g piersi z kurczaka pokrojonej w długie paski
- 1 łyżka posiekanej kolendry
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- W misce wymieszaj mleczko kokosowe, curry i przełóż kurczaka na 20 minut.
- Tak przygotowane mięso nabij na patyczki do szaszłyków, grilluj 7-8 minut na rumiano-złoty kolor.
- Gotowe sataye posyp kolendrą i podawaj z ulubionym chutneyem, np. z mango, słodkim sosem sojowym oraz ryżem.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY