Sałatka z tofu satay Smukłe Widelce
Chrupiące tofu w kremowym sosie satay z orientalnym akcentem! Nasza sałatka łączy w sobie intensywność sosu satay Ros Thai Thai i subtelność jasnego sosu sojowego House of Asia. Smakowite połączenie, które zadowoli zarówno miłośników kuchni azjatyckiej, jak i tych szukających nowych inspiracji.
SKŁADNIKI
- 3 łyżki Sosu satay Ros Thai Thai
- 2 łyżki Sezamu jasnego House of Asia
- 2 małe sałaty rzymskie
- kostka tofu
- 2 brzoskwinie/nektarynki
- Garść prażonych orzechów nerkowca
- garść świeżej mięty
Sos:
- 2 łyżki Oleju z prażonego sezamu House of Asia
- 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 2 łyżki Soku z limonki House of Asia
- 1 łyżka brązowego cukru
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Tofu pokrój w kostkę i obtocz w sosie Satay i sezamie – podsmaż na patelni lub na grillu z obu stron.
- Nektarynki pokrój w ćwiartki, wrzuć na kilka minut na grilla lub patelnię grillową.
- Na talerz ułóż pokrojoną sałatę, ostudzone tofu, owoce i całość posyp orzechami i miętą.
Składniki na sos zmieszaj i polej sałatkę.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY