Sałatka z ogórka z sosem Ros Thai Thai
Lubicie słodko-kwaśne i pikantne smaki? Ta sałatka jest dla Was! Edyta Dyduch przychodzi z viralowym przepisem na zakręcone ogórki z wykorzystaniem ogórka i sosu Ros Thai Thai. Sałatka jest chrupiąca, orzeźwiająca i pyszna!
SKŁADNIKI
- 5 łyżek Sosu do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai
- 4 ogórki zielone (wybierz te o jak najbardziej prostym kształcie)
- garść orzechów ziemnych
- łyżeczka ziaren sezamu
- sok z połowy limonki
- płatki chilli , szczypta do posypania
- świeża kolendra, garść do posypania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Orzeszki upraż na suchej patelni.
- Ogórki dokładnie umyj, nie obieraj ze skórki.
- Przyłóż pałeczki z obu stron ogórka i natknij go pod lekkim kątem, następnie odwróć ogórka na druga stronę i natnij w tym samym miejscu. Zobacz jak to zrobić: https://www.instagram.com/p/Cvc8byDIouD/
- Tak przygotowane ogórki włóż do miski, dodaj 5 łyżek sosu, sok z limonki i wszystko dokładnie wymieszaj.
- Podawaj posypane prażonymi i posiekanymi orzechami, sezamem, płatkami chilli oraz świeżą kolendrą.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY