Sałatka z nuggetsami marchewkowymi i musztardą Dijon

Zwykła sałatka nie musi być nudna! Wystarczy jeden prosty dodatek, aby tę prostą przekąskę zamienić w sycące danie. Karolina Kos przygotowała przepis z dodatkiem nuggetsów z mieszanki Yummity i sosem musztardowo-miodowym. Tego trzeba spróbować!

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

25 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 115 g Vergerów Marchewkowych
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 120g mixu sałat
  • 30g sera typu sałatkowego
  • ¼ niedużego granatu
  • 2 łyżki prażonych nasion do sałatki (mix pestek dyni, słonecznika i orzeszków piniowych)
  • 2 łyżeczki miodu
  • sok z ½ małej cytryny
  • łyżka oliwy
  • sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Mieszankę Verger Marchew przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Możesz też dodać ½ łyżeczki soli. Nawilżonymi dłońmi uformuj małe kotleciki i ułóż je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piecz przez 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  2. W dużej misce wymieszaj składniki sałatki – wsyp mix sałat, ser, granat, upieczone nuggetsy oraz uprażone pestki.
  3. W miseczce wymieszaj musztardę z miodem. Dodaj sok z cytryny, sól, pieprz, oraz oliwę. Dokładnie wymieszaj i polej sałatkę sosem.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY