Sałatka z nuggetsami marchewkowymi i musztardą Dijon
Zwykła sałatka nie musi być nudna! Wystarczy jeden prosty dodatek, aby tę prostą przekąskę zamienić w sycące danie. Karolina Kos przygotowała przepis z dodatkiem nuggetsów z mieszanki Yummity i sosem musztardowo-miodowym. Tego trzeba spróbować!
SKŁADNIKI
- 115 g Vergerów Marchewkowych
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- 120g mixu sałat
- 30g sera typu sałatkowego
- ¼ niedużego granatu
- 2 łyżki prażonych nasion do sałatki (mix pestek dyni, słonecznika i orzeszków piniowych)
- 2 łyżeczki miodu
- sok z ½ małej cytryny
- łyżka oliwy
- sól, pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Mieszankę Verger Marchew przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Możesz też dodać ½ łyżeczki soli. Nawilżonymi dłońmi uformuj małe kotleciki i ułóż je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piecz przez 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
- W dużej misce wymieszaj składniki sałatki – wsyp mix sałat, ser, granat, upieczone nuggetsy oraz uprażone pestki.
- W miseczce wymieszaj musztardę z miodem. Dodaj sok z cytryny, sól, pieprz, oraz oliwę. Dokładnie wymieszaj i polej sałatkę sosem.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY