Sałatka z grillowanymi krewetkami w sosie Holy Basil Yummy_fotografia_kulinarna
Sałatka z grillowanymi krewetkami – lekkość i smak w jednym! Przenieś się na tropikalne wyspy z każdym kęsem tej sałatki. Świeże krewetki, aromatyczny sos Thai Holy Basil Kanokwan i wartościowe składniki, takie jak czerwony ryż Lotus Rice i czarna fasola Casa de Mexico, sprawią, że Twoje danie będzie wyjątkowe. Za przepis dziękujemy Yummy_fotografia_kulinarna
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie Sosu Thai Holy Basil Kanokwan
- 150 gramów Czerwonego ryżu Lotus Rice
- 150 gramów Czarnej fasoli Casa de Mexico
- 250 gramów krewetek
- 1 awokado
- 12 pomidorków koktajlowych
- 3 garście szpinaku baby
- 1 limonka
Sos:
- 2 łyżki oliwy
- 1 1/2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka miodu
- odrobina soli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Krewetki umyj, obierz i osusz. Przełóż do miseczki i dodaj sos Thai Holy Basil – wymieszaj.
- Wstaw krewetki do lodówki na ok. 40 minut.
- Ryż ugotuj wg instrukcji na opakowaniu i odstaw do wystudzenia.
- Do miski przełóż ugotowany i ostudzony ryż oraz fasolę. Dodaj szpinak baby, pokrojone pomidorki koktajlowe oraz pokrojone w plastry awokado.
- Zamarynowane krewetki grilluj przez ok. 2 minuty na stronę. Dodaj do miski z pozostałymi składnikami.
- W miseczce połącz składniki na sos, polej sałatkę i wymieszaj. Przed podaniem możesz dodatkowo skropić sałatkę sokiem z limonki.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY