Sałatka z grillowanymi krewetkami w sosie Holy Basil Yummy_fotografia_kulinarna

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 115

Brak głosów do tej pory.

Sałatka z grillowanymi krewetkami – lekkość i smak w jednym! Przenieś się na tropikalne wyspy z każdym kęsem tej sałatki. Świeże krewetki, aromatyczny sos Thai Holy Basil Kanokwan i wartościowe składniki, takie jak czerwony ryż Lotus Rice i czarna fasola Casa de Mexico, sprawią, że Twoje danie będzie wyjątkowe. Za przepis dziękujemy Yummy_fotografia_kulinarna

Ilość porcji

Liczba porcji

3

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Sos:

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 1/2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • odrobina soli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Krewetki umyj, obierz i osusz. Przełóż do miseczki i dodaj sos Thai Holy Basil – wymieszaj.
  2. Wstaw krewetki do lodówki na ok. 40 minut.
  3. Ryż ugotuj wg instrukcji na opakowaniu i odstaw do wystudzenia.
  4. Do miski przełóż ugotowany i ostudzony ryż oraz fasolę. Dodaj szpinak baby, pokrojone pomidorki koktajlowe oraz pokrojone w plastry awokado.
  5. Zamarynowane krewetki grilluj przez ok. 2 minuty na stronę. Dodaj do miski z pozostałymi składnikami.
  6. W miseczce połącz składniki na sos, polej sałatkę i wymieszaj. Przed podaniem możesz dodatkowo skropić sałatkę sokiem z limonki.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY