Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem i oliwkami Kalamata

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 0 / 5. Ilość głosów: 0

Brak głosów do tej pory.

Kuchnia śródziemnomorska oparta na dobrodziejstwach tego regionu znana jest z lekkich i przepysznych połączeń uwielbianych na całym świecie. Skuś się na delikatną sałatkę z tuńczykiem w śródziemnomorskim stylu i ciesz się jej niesamowitym smakiem!

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 1 słoik oliwek Kalamata
  • 150 g tuńczyka w kawałkach z puszki
  • 6 pomidorków koktajlowych pokrojonych na pół
  • 1 Op. mixu sałat
  • 4 łyżki kukurydzy
  • 1 zielony ogórek pokrojony w 1 cm kostkę bez gniazd nasiennych
  • 2 jajka pokrojone w ćwiartki
  • 1 mała czerwona cebula pokrojona w półplastry
  • 1 mały pęczek pietruszki drobno pokrojonej
  • Garść liści mięty drobno pokrojone

Dressing:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. W miseczce wymieszaj wszystkie składniki dressingu tak, aby powstała jednolita konsystencja.
2. W dużej misce wymieszaj mix sałat, kukurydzę, ogórka oraz czerwoną cebulę. Dodaj oliwki, tuńczyka, pietruszkę oraz miętę. Wymieszaj całość.
3. Na wierzch sałatki połóż jajka oraz pomidorki koktajlowe.
4. Sałatkę podawaj polaną dressingiem.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY