Sałatka grecka z oliwkami Kalamata

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Brak głosów do tej pory.

Sałatka grecka to prawdziwy klasyk! Jeśli nie masz ochoty na eksperymenty, to danie jest właśnie dla Ciebie. Z dodatkiem greckich oliwek Kalamata sałatka stanie się jeszcze lepsza. W końcu oliwki Kalamata dla wielu smakoszy to najsmaczniejsze oliwki świata.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 10 oliwek Kalamata
  • główka sałaty lodowej
  • 200g ser feta
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ogórek sól pieprz

SOS:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Sałatę lodową posiekaj w grubą kostkę i połącz z przekrojonymi na pół pomidorkami, oliwkami, cebulą pokrojoną w piórka, ogórkiem pokrojonym w pół krążki i pokrojony w kostkę ser feta. Dopraw solą i pieprzem.
  2. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą składniki sosu i polej nim sałatkę.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY