Sałatka a’la tabbouleh z komosą ryżową i sosem satay Fotografkaa
Prosta sałatka w 3 krokach w 15 minut! Ta sałatka to idealna propozycja do pracy. Dzięki dodatkowi sosu satay będzie miała przepyszny orzechowy posmak, a quinoa zadba o sytość na dłużej. Za przepis dziękujemy Fotografka.
SKŁADNIKI
1 szklanka Quinoa komosy ryżowej białej QF Quality Food
Sos satay Ros Thai Thai – wedle uznania
1 ogórek gruntowy pokrojony w plastry
1 średni pomidor pokrojony w kostkę
1/2 cebuli, najlepiej cukrowej pokrojonej w kostkę
2 czerwone papryczki chili posiekanej na drobno
3 gałązki szczypiorku posiekane
1 pęczek natki pietruszki posiekanej
pół pęczka mięty posiekanej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Komosę opłucz i zalej 1 i 1/2 szklanki wody. Zagotuj i gotuj przez około 13 minut bez przykrycia. Po ugotowaniu ostudź.
- Na dno słoika wlej sos satay, a następnie ułóż warstwy z pokrojonych składników.
- Można od razu podawać lub schłodzić w lodówce.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY