Sajgonki z wędzonym łososiem i sosem Ros Thai Thai

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 2

Brak głosów do tej pory.

Chrupiące i aromatyczne sajgonki. Z papierem do sajgonek bez namaczania od House of Asia ich wykonanie będzie jeszcze łatwiejsze. Gotowe danie podaj ze słodko-ostrym sosem Ros Thai Thai, który dodatkowo wzbogaci smak.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

25 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Makaron zalej wrzątkiem i poczekaj 10 minut, a następnie przelej go pod bieżącą, zimną wodą i dobrze odcedź. W razie potrzeby połóż makaron na ręczniku papierowym, tak aby wchłonął jej nadmiar. Makaron przełóż do miski, potnij za pomocą nożyczek na mniejsze kawałki, dopraw sosem ostrygowym, sojowym i dodaj łyżkę kolendry.
  2. Marchewkę zblanszuj, tj. zanurz we wrzątku na 2 minuty i następnie przelej zimną wodą.
  3. Paluszki krabowe porwij na mniejsze włókna.
  4. Na desce ułóż pionowo arkusz papieru do sajgonek, następnie na środku rozłóż kawałki łososia, warzywa, paluszki krabowe, makaron, kolendrę, a następnie zwiń ciasno jak krokieta.
  5. Sajgonki smaż na oleju, na rozgrzanej patelni. Gotowe danie podawaj z sosem do spring rolls i sajgonek.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY