Sajgonki z wędzonym łososiem i sosem Ros Thai Thai
Chrupiące i aromatyczne sajgonki. Z papierem do sajgonek bez namaczania od House of Asia ich wykonanie będzie jeszcze łatwiejsze. Gotowe danie podaj ze słodko-ostrym sosem Ros Thai Thai, który dodatkowo wzbogaci smak.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie Makaronu Vermicelli z fasoli mung House of Asia
- 12 szt. Papieru do sajgonek bez namaczania House of Asia
- 2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
- 1 łyżka Sosu sojowego jasnego House of Asia
- Kilka łyżek Sosu do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai
- 150 g wędzonego łososia pokrojonego na małe kawałki
- 100 g paluszków karbowych
- 1 marchewka pokrojona w długie, cienkie paski
- 100 g świeżych kiełków z fasoli mung
- 1 kalarepa pokrojona w cienkie paski
- Kilka łyżek posiekanej kolendry
- Olej do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Makaron zalej wrzątkiem i poczekaj 10 minut, a następnie przelej go pod bieżącą, zimną wodą i dobrze odcedź. W razie potrzeby połóż makaron na ręczniku papierowym, tak aby wchłonął jej nadmiar. Makaron przełóż do miski, potnij za pomocą nożyczek na mniejsze kawałki, dopraw sosem ostrygowym, sojowym i dodaj łyżkę kolendry.
- Marchewkę zblanszuj, tj. zanurz we wrzątku na 2 minuty i następnie przelej zimną wodą.
- Paluszki krabowe porwij na mniejsze włókna.
- Na desce ułóż pionowo arkusz papieru do sajgonek, następnie na środku rozłóż kawałki łososia, warzywa, paluszki krabowe, makaron, kolendrę, a następnie zwiń ciasno jak krokieta.
- Sajgonki smaż na oleju, na rozgrzanej patelni. Gotowe danie podawaj z sosem do spring rolls i sajgonek.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY