Sajgonki z krewetkami i sosem Ros Thai Thai Volodymir Testardi

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 42

Brak głosów do tej pory.

Musisz poznać sposób Volodymira na chrupiące sajgonki z krewetkami. Jeśli zjesz je ze słodkim sosem Ros Thai Thai otrzymasz prawdziwą fuzję smakową.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
2. Zamocz papier ryżowy w letniej wodzie i od razu osusz za pomocą ręcznika papierowego. Na papierze wyłóż warzywa, makaron, krewetkę i zawiń.
3. Następnie zawiń sajgonkę w jeszcze jeden papier ryżowy. Powtórz to samo z następnymi sajgonkami.
4. Smaż sajgonki na rozgrzanym oleju, z obu stron do złotego koloru. Przełóż na papier, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
5. Sajgonki pokrój na 3 kawałki i wyłóż na talerz. Udekoruj kolendrą i szczypiorkiem. Zetrzyj skórę z limonki. Podawaj z sosem do sajgonek.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY