Sajgonki z krewetkami i sosem Ros Thai Thai Volodymir Testardi
Musisz poznać sposób Volodymira na chrupiące sajgonki z krewetkami. Jeśli zjesz je ze słodkim sosem Ros Thai Thai otrzymasz prawdziwą fuzję smakową.
SKŁADNIKI
- Opakowanie Papieru ryżowego do sajgonek i spring rolls House of Asia
- 50 g Bezglutenowego makaronu Vermicelli szklistego House of Asia
- 1 łyżeczka Sosu sojowego House of Asia
- Sos do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai
- 1/4 ogórka pokrojonego w cienkie paski
- 1/4 średniej marchewki pokrojonej w cienkie paski
- 1/4 kaki pokrojonego w cienkie paski
- 3 duże lub 6 mniejszych krewetek
- Garść kolendry
- Szczypiorek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
2. Zamocz papier ryżowy w letniej wodzie i od razu osusz za pomocą ręcznika papierowego. Na papierze wyłóż warzywa, makaron, krewetkę i zawiń.
3. Następnie zawiń sajgonkę w jeszcze jeden papier ryżowy. Powtórz to samo z następnymi sajgonkami.
4. Smaż sajgonki na rozgrzanym oleju, z obu stron do złotego koloru. Przełóż na papier, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
5. Sajgonki pokrój na 3 kawałki i wyłóż na talerz. Udekoruj kolendrą i szczypiorkiem. Zetrzyj skórę z limonki. Podawaj z sosem do sajgonek.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY