Ryż z żółtym jackfruitem i kremem kokosowym

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 0 / 5. Ilość głosów: 0

Brak głosów do tej pory.

Owoc jackfruita jest najnowszym odkryciem kuchni wegańskiej i wegetariańskiej. Można z niego przygotować wiele smacznych i pełnowartościowych dań. Nasza propozycja to połączenie ryży jaśminowego, jackfruita z kremem kokosowym. Danie jest proste w przygotowaniu i zajmie Wam zaledwie 20 minut. Smacznego!

 

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

20 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Jackfruita otwórz i przełóż na sitko, odsącz z zalewy i pokrój w kostkę.
  3. Przygotuj sos: krem kokosowy podgrzej i wymieszaj z miodem.
  4. Ugotowany ryż wymieszaj delikatnie w dużej misce z jackfruitem oraz sosem kokosowym. Następnie przełóż do miseczek i od razu podawaj.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY