Ryż smażony z kurczakiem
SKŁADNIKI
- 3 łyżki Pulpy z mango QF Quality Food
- 1 saszetka Pasty Pad Thai Kanokwan
- 2 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia
- 2 łyżki Sosu rybnego House of Asia
- 1 łyżka Soku z limonki House of Asia
- 100 g ryżu jaśminowego wcześniej ugotowanego i wystudzonego
- 100 g piersi z kurczaka pokrojonej w kostkę
- 1 cebula czerwona drobno pokrojona
- 50 g cukinii pokrojonej w małą kostkę
- 3 jajka
- Olej do smażenia
- 1 łyżka posiekanej tajskiej bazylii
- 1 łyżka posiekanego szczypioru
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- W misce wymieszaj pastę pad thai z sosem rybnym, pastą z czosnku, imbiru i chili oraz pulpą z mango.
- W woku usmaż roztrzepane jajka, aż dobrze się zetną i przełóż do miski.
- Następnie na rozgrzanym oleju podsmaż przez około minutę cebulę, potem dodaj kurczaka, smaż kolejne 2-3 minuty, wsyp ryż, dodaj wcześniej przygotowany sos i smaż przez około 4-5 minut. Pod koniec dodaj cukinię, wlej sok z limonki, dodaj usmażone jajka. Podawaj z bazylią i szczypiorem.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY