Quesadilla z jackfruitem i czarną fasolą

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 25

Brak głosów do tej pory.

Tą przekąską zaskoczycie zarówno osoby, które jedzą mięso, jak i nie. Quesadilla z jackfruitem doprawionym przyprawą chilli con carne smakuje wybornie i doskonale imituje smak mięso.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Jackfruita przełóż na sitko i wypłucz pod bieżącą wodą, następnie dobrze odciśnij. Fasolę również przełóż na sitko i przepłucz.
  2. Wrapy podgrzewaj na suchej patelni około 15 sekund z każdej strony.
  3. Na patelnię wlej olej, podsmaż cebulę z pastą z czosnku, dodaj jackfruita i smaż do uzyskania rumianego koloru. Następnie dodaj fasolę, sos pomidorowy i duś kolejne 10 minut. Pod koniec dodaj przyprawę chili con carne i całość wymieszaj.
  4. Na wrapy równomiernie nałóż ser, farsz, znowu ser i przykryj drugim wrapem. Gotowe quesadille podsmaż na patelni z dwóch stron, aż ser się rozpuści lub piecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 10 minut.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY