Quesadilla z jackfruitem i czarną fasolą
Tą przekąską zaskoczycie zarówno osoby, które jedzą mięso, jak i nie. Quesadilla z jackfruitem doprawionym przyprawą chilli con carne smakuje wybornie i doskonale imituje smak mięso.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie Wrapów pszennych Casa de Mexico
- 1 puszka Jackfruita zielonego szarpanego QF Quality Food
- 2 łyżeczki Przyprawy Chili Con Carne Casa de Mexico
- 1 puszka Czarnej fasoli Casa de Mexico
- 2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 łyżki posiekanych ząbków czosnku
- 200 g sosu pomidorowego
- 1 cebula pokrojona w piórka
- 200 g startego sera żółtego typu gouda
- 5 łyżek oleju
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Jackfruita przełóż na sitko i wypłucz pod bieżącą wodą, następnie dobrze odciśnij. Fasolę również przełóż na sitko i przepłucz.
- Wrapy podgrzewaj na suchej patelni około 15 sekund z każdej strony.
- Na patelnię wlej olej, podsmaż cebulę z pastą z czosnku, dodaj jackfruita i smaż do uzyskania rumianego koloru. Następnie dodaj fasolę, sos pomidorowy i duś kolejne 10 minut. Pod koniec dodaj przyprawę chili con carne i całość wymieszaj.
- Na wrapy równomiernie nałóż ser, farsz, znowu ser i przykryj drugim wrapem. Gotowe quesadille podsmaż na patelni z dwóch stron, aż ser się rozpuści lub piecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 10 minut.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY