Pork belly z ryżem jaśminowym Lotus Rice

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 104

Brak głosów do tej pory.

Pork Belly z ryżem jaśminowym Lotus Rice to wyjątkowe danie, które wplata w sobie bogactwo smaków i aromatów kuchni azjatyckiej. Ta harmonijna kompozycja składników, takich jak soczysty boczek wieprzowy, delikatny ryż jaśminowy i intensywne pasty z imbiru oraz czosnku, tworzy niezapomnianą ucztę dla podniebienia.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŚREDNIE

SKŁADNIKI

Sos:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją.
  2. Boczek pokrój najpierw w plastry 1,5 cm grubości, następnie na kawałki około 2 cm.
  3. Do garnka włóż boczek zalej zimną wodą i gotuj do miękkości około 60 minut. Ugotowany boczek wyjmij z wody i przełóż do miski. Nie wylewaj wody po gotowaniu, przyda się do sosu.
  4. W misce wymieszaj wszystkie składniki sosu, jeśli będzie zbyt słony dodaj więcej wody.
  5. W woku rozpuść cukier, tak aby powstał karmel, następnie dodaj boczek, cebulę, dymkę, pastę z czosnku, pastę z imbiru, wlej sos i gotuj, aż odparuje. Gotowe danie podawaj z ryżem.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY