Pikantny makaron Udon w sosie curry
Nie masz czasu na gotowanie? Ten przepis Cię zaskoczy! Wystarczy zaledwie 15 minut kilka składników i gotowe. Tak szybki obiad to zasługa naszych produktów: szybki w przyrządzeniu świeży makaron udon, pasta curry i kremowe mleczko kokosowe. Za przepis dziękujemy wantabite_pl.
SKŁADNIKI
- 3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 2 opakowania Makaronu świeżego Udon House of Asia
- 2 łyżki Pasty curry żółtej Kanokwan
- 200 ml Kremu kokosowego 23-26% KARA
- 2 cebule szalotki pokrojone w drobną kostkę
- 3 ząbki czosnku pokrojonego w drobną kostkę
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki cukru trzcinowego
- połowa limonki
- orzeszki ziemne niesolone według uznania
- szczypior według uznania
- olej do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Na patelni rozgrzej olej i podsmaż czosnek oraz cebulę.
- Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i żółtą pastę curry.
- Kiedy zacznie wydobywać się aromat, dodaj mleczko kokosowe i dokładnie wymieszaj.
- Dodaj cukier, sos sojowy oraz sok z połowy limonki i wymieszaj.
- W międzyczasie ugotuj makaron udonwedług instrukcji na opakowaniu.
- Do sosu wrzuć ugotowany makaron i dokładnie wymieszaj.
- Serwuj z kawałkami pokruszonych orzeszków ziemnych oraz szczypiorkiem.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY