Pianki z mango Warzywy
Odkryjcie kolejny przepis od Warzywy. Tym razem Olek stworzył z naszej słodkiej i kremowej pulpy mango pianki inspirowane popularnymi marshmallows. Pianki są puszyste, mięciutkie i takie pyszne!
SKŁADNIKI
- 200 g Pulpy z mango Alphonso bez dodatku cukru QF Quality Food
- 250 g wody
- 37 g żelatyny
- 150 g cukru
- 100 g syropu z agawy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do misy miksera planetarnego dodaj 100 g pulpy mango, 125 g wody i 27 g żelatyny. Odstaw do napęcznienia i w tym czasie do garnuszka wsyp cukier, pozostałą wodę i syrop z agawy. Podgrzej całość na średnim ogniu do temperatury 115°C.
- Włącz mikser na wolne obroty i gdy masa cukrowa jest już odpowiednio podgrzana, powoli przelej ją do misy miksera. Zwiększ obroty i miksuj około 10 min, aż pianka będzie porządnie ubita i błyszcząca. W tym czasie podgrzej 100 g pulpy mango z żelatyną i odstaw do lekkiego przestygnięcia.
- Do foremki wyłóż folię spożywczą, przełóż piankę z miksera i polej żelką mango.
- Całość schłodź około 2 godziny w lodowce i gotowe!
TIP: Pianki możesz obtoczyć w cukrze pudrze po pokrojeniu.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY