Pasta kanapkowa z jackfruita

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 0 / 5. Ilość głosów: 0

Brak głosów do tej pory.

Prosta w przygotowaniu, wegetariaństwa pasta z jackfruitem to szybki sposób na przepyszny dodatek do pieczywa, wrapów lub burgerów. Użycie sosu BBQ oraz pikantnej musztardy sprawia, że całość jest aromatyczna i bardzo wyrazista. Smacznego!

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 1 puszka zielonego jackfruita odsączonego, opłukanego, pokrojonego w bardzo drobne paski
  • 3 łyżki musztardy Dijon Maille
  • 1 łodyga selera naciowego drobno pokrojona
  • 1 czerwona cebula drobno pokrojona
  • Kilka gałązek natki pietruszki drobno pokrojone
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • ½ łyżeczki papryki
  • Sól i pierz do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. W misce wymieszaj zielonego jackfruita wraz z resztą składników. Dopraw papryką, solą pieprzem do smaku. Ponownie wymieszaj do uzyskania spójnej konsystencji.
  2. Pastę podawaj z pieczywem lub wrapami.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY