Pasta jajeczna z awokado i grzybami

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 2

Brak głosów do tej pory.

Odkryj idealną propozycję od naszego szefa kuchni na wielkanocne śniadanie. Jajka w połączeniu z aromatycznymi grzybami słomkowymi, to doskonała uczta i nietuzinkowy pomysł na poczęstunek dla naszych gości.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

25 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 4 łyżki grzybów słomkowych pokrojonych w drobną kostkę
  • 1 łyżeczka pasty z czosnku lub 2 starte ząbki czosnku
  • 1 bagietka francuska
  • 4 jajka na twardo pokrojone w grubą kostkę
  • 1 czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę
  • 2 awokado odmiany Hass pokrojone w kostkę
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki pokrojonego drobno szczypiorku
  • 1 łyżka soku z cytryny lub limonki
  • Sól, pieprz czarny do smaku
  • 1 łyżeczka oliwy
  • Olej do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Na oleju podsmaż grzyby, czerwoną cebulę i pastę z czosnku, a następnie całość przełóż do miski.
  2. Do grzybów dodaj awokado skropione sokiem z cytryny, jajko, szczypiorek, majonez, sól, pieprz i całość wymieszaj.
  3. Bagietkę pokrój na mniejsze kawałki, a następnie wzdłuż na pół. Skrop oliwą i podpiecz na suchej patelni, aż zrobi się chrupiąca i brązowa.
  4. Na rumiane grzanki nałóż pastę jajeczną
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY