Panna cotta z marakują
Tę pannę znają wszyscy! Ale czy znacie ją w wersji z pulpą markują? Śmiało sięgnijcie po przepis i zaskoczcie swoich gości. Deser jest wegański i nie zawiera laktozy.
SKŁADNIKI
- 600 ml Mleczka kokosowego light 11% Kara
- 25 g Cukru kokosowego BIO House of Asia
- 3 g Agar agar z wodorostów QF
- 1 puszka Pulpy marakui QF
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Do dekoracji:
- Truskawki
- Maliny
- Borówki
- Płatki migdałów
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Mleczko kokosowe podgrzej w garnku z wanilią oraz cukrem (uważaj, aby go nie zagotować). Pod koniec doprowadź do wrzenia, dodaj agar agar i wymieszaj.
- Masę rozlej do foremek i wstaw do lodówki na 30 min. W międzyczasie upraż na patelni płatki migdałów.
- Gotowy deser wyjmij z foremek, podawaj z pulpą z marakui, świeżymi owocami i płatkami migdałów.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY