Owsianka z nasionami chia i pulpą z papai Praktykulinarni

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Brak głosów do tej pory.

Pomysł na szybkie śniadanie, które przygotujesz już w nocy? Nic prostszego! Dowiedz się jak powstaje nocna owsianka, stworzona przez Praktykulinarnych. Nasiona chia, orzechy i pulpa z papai to źródło energii na cały dzień!

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

5 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 15 g nasion chia
  • 250 g pulpy z papai
  • 100 g płatków owsianych górskich
  • 600 ml napoju owsianego
  • 10 g orzechów włoskich posiekanych

 

Do dekoracji:

  • świeże maliny
  • świeże borówki
  • szczypta cynamonu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Płatki i nasiona chia wsyp do miski, dodaj napój roślinny i wymieszaj. Odstaw na co najmniej 2 godziny. Warto przygotować to wieczorem i wstawić do lodówki na całą noc.
  2. Masę z płatków i chia przełóż do szklanek i dodaj pulpę z papai. Udekoruj świeżymi owocami, posyp orzechami i cynamonem.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY