Mus Tahini Fly me to the spoon
Ekspresowy deser, banalnie prosty, ale idealny na każdą okazję. To wszystkie cechy tego przepisu! Cudownie kremowy mus zrobicie w 15 minut z dosłownie kilku składników, a zachwyt nad deserem będzie trwać i trwać. Za przepis dziękujemy flymetothespoon.
SKŁADNIKI
- 200 ml schłodzonego Kremu kokosowego do ubijania QF Quality Food
- 3 Tahini Premium QF Quality Food
- 2 łyżki syropu klonowego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- Szczypta soli
- 60 g czekolady gorzkiej
- pistacje i granat do ozdoby
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Czekoladę wrzuć do rondelka, dodaj tahini i rozpuść na małym ogniu lub w kąpieli wodnej, ostudź.
- Krem kokosowy ubijaj przez 1-2 minuty na krem razem z solą, dodaj syrop klonowy, wanilię i wymieszaj. Krem będzie rzadszy niż bita śmietana. Wlej czekoladę z tahini i delikatnie wymieszaj.
- Przełóż mus do pucharków, wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, udekoruj granatem i pistacjami.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY