Mango margarita z marakują
Nadszedł czas na letnie kolorowe drinki. Nasz szef kuchni z tej okazji proponuje koktajl ze słodkiego mango, lekko kwaśnej marakui, orzeźwiającej wody kokosowej i rześkiego soku z limonki. Połączenie jest wprost znakomite i z pewnością zaskoczy Wasze kubki smakowe.
SKŁADNIKI
- 170 g Pulpy z marakui QF
- 1 puszka Wody kokosowej QF
- 100 g Pulpy z mango Alphonso QF
- 30 ml Soku z limonki House of Asia
- 10 g cukru
- 2 świeże marakuje do dekoracji
- Kilka kostek lodu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. W misce wymieszaj pulpy, dodaj ¾ cukru, sok z limonki, wodę kokosową i całość dokładnie wymieszaj.
2. Ranty szklanek zwilż pozostałą z wyciśnięcia soku limonką, obtocz w pozostałym cukrze, następnie dodaj kostki lodu i rozlej do nich gotowy koktajl. Udekoruj marakują.
TIP W wersji z alkoholem, dodaj 160 ml białego rumu.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY