Makaron z pastą red curry

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 45

Brak głosów do tej pory.

Szybkie curry, które smakuje jak z tajskiej restauracji. Makaron ryżowy i delikatne mięso kurczaka łączą się w aromatycznym sosie w zaledwie 25 minut.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

25 minut

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Kurczaka dopraw solą, pieprzem, płatkami chili i otartą skórką z limonki. Podsmaż na oleju na rumiano i odstaw. 
  2. Na tej samej patelni podsmaż cebulę i czosnek, dodaj pastę curry i smaż chwilę, Następnie dolej połowę mleczka kokosowego i gotuj 4–5 minut. Wlej resztę mleczka, dodaj kurczaka i kolendrę, gotuj do miękkości. Dopraw sosem rybnym i sokiem z limonki.
  3. Makaron przygotuj według instrukcji, dodaj do sosu i wymieszaj. Podawaj posypane tajską bazylią i dymką.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY