Łódeczki ziemniaczane z sosem Tonkatsu
Wiecie, że pastę miso można wykorzystać również do ziemniaków? Spójrzcie, jak zrobił to nasz Szef Kuchni. Pasta miso dodaje ziemniakom esencjonalnego smaku i charakterystycznego aromatu. Koniecznie spróbujcie zrobić ziemniaczane łódeczki z miso w domu.
SKŁADNIKI
- 2 saszetki Pasty miso House of Asia
- 100 g Sosu Tonkatsu House of Asia
- 500 g ziemniaków
- 100 g masła
- 1/2 łyżeczki płatków chili
- Olej do smażenia
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- 2 łyżki startego parmezanu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Ziemniaki ugotuj w mundurkach, w osolonej wodzie. Wystudź, następnie pokój na ćwiartki lub ósemki (w zależności od wielkości ziemniaka).
- W rondelku rozpuść masło, dodaj chili, pastę miso i dokładnie wymieszaj. Tak powstałą masą dodaj do ziemniaków i dokładnie wymieszaj całość.
- Rozgrzej olej do temperatury 180℃, usmaż ziemniaki na złocisty kolor, wyłóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Następnie przełóż na talerz, polej sosem tonkatsu, posyp kolendrą i parmezanem.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY