Letnie wrapy warzywne z musztardą miodową

Lato to czas celebrowania świeżych, pożywnych warzyw, dlatego w naszym przepisie znajdziesz ich mnóstwo! Pamiętaj, że przepis możesz dowolnie modyfikować używając swoich ulubionych dodatków.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

20 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 4 wrapy pszenne
  • 4 łyżki musztardy miodowej
  • 1 awokado pokrojone w paski
  • 300 g fasoli szparagowej
  • 1 czerwona papryka pokrojona w paski
  • 2 łyżki szczypiorku drobno pokrojonego
  • 1 ogórek pokrojony w plastry
  • 8 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 200 g sera feta pokruszonego

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Na rozgrzanej, suchej patelni grilluj wrapy przez 30 sekund z jednej strony.
  2. Posmaruj je musztardą miodową, a następnie dodaj plastry awokado, warzywa oraz ser feta.
  3. Dokładnie zwiń wrapy np. tak jak krokiety.
  4. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY